‘Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?’

Kariyeri başarılı yapımlarla ve ödüllerle dolu olan, özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden Hollywood yıldızı Jodie Foster, samimi açıklamalarıyla magazin gündemine oturdu. İnsanların kendisiyle ilgili fikirlerini önemsemediğini vurgulayan Foster, çocukken daha fazla ‘saf deneyim’ yaşamama konusundaki pişmanlıklarını dile getirdi.

‘Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.12.2023
A+
A-

Tam adı Alicia Christian ‘Jodie’ Foster olan, ‘Kuzuların Sessizliği’, ‘Sanık’ ve ‘Panik Odası’ gibi yapımlarda yer almış olan ünlü oyuncu Jodie Foster, uzun bir aranın ardından Elle ve Interview dergilerine ardı ardına röportaj verdi. Samimi açıklamalarda bulunan, iki kez Oscar Ödülü kazanmış olan 61 yaşındaki oyuncu; kendisiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Son olarak dijital bir platform için çekilen ‘Nyad’ adlı yapımla kamera karşısına geçen Foster, başkalarının kendisi için ne düşündüğünü hiç umursamadığını söyledi:

Başka insanların benim hakkımda ne düşündüğü gerçekten de umurumda değil. Neden pijamalı bir takım insanların sizin hayatta ne yapmanız gerektiği konusundaki fikirlerini önemseyesiniz ki?

'Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?'

“BENİMKİ BİR TÜR ANNE ÖĞÜDÜ OLUR”

Genç kuşak oyunculara vermek istediği bir tavsiye olup olmadığı sorulan iki çocuk annesi, “Sanırım benimki bir tür anne öğüdü olur. Bu Kariyer seçimi kişisel bir şeydir. Sizin kendinizi nasım tamamladığınızla ve sizi neyin büyülediğiyle ilgilidir. Yeteneğinize güvenmelisiniz. İki yıllığına meslekten ayrılabilirsiniz; bu arada hayatınızı yaşarsınız. Sonra geri gelirsiniz ve yine bir iş bulursunuz. İsterse çok büyük bütçeli bir film olmasın. Bu kimin umurunda” diye konuştu.

'Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?'

“KİMSE KİM OLDUĞUMU BİLMESEYDİ DURMADAN DANS EDERDİM”

Şöhreti çocuk yaşta bulan Jodie Foster; daha fazla ‘saf deneyim’ yaşamak istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Çocukken Disneyland’e gitmeyi ve tanınmamayı çok isterdim. İnsanlar beni rahatsız ettiğinden ya da cevap vermediğimden veya fotoğraf çekmediğimden değil. Sadece saf bir deneyim yaşamak istiyordum. Aslında şimdi biraz kaçırdığımı fark ettiğim pek çok deneyim var. Yirmili ve otuzlu yaşlarımda bunu fark ettiğimi sanmıyorum ama sahip olamadığım saf deneyimler var. Bir insanla tanıştığınızda siz onları tanımıyorsunuz. Ama onlar sizi tanıyorlar. Mesela siz ağladığınızda ya da çığlık attığınızda neye benzediğinizi biliyorlar. Bu, insanlarla olan deneyiminizi lekeliyor. Sanırım bazen ben de dans etme konusunda biraz utangaç hissediyorum. Belki kimsenin kim olduğumu bilmediğini ya da beni hatırlamayacağını düşünseydim, durmadan dans ederdim.

'Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?'

“ASLA OYUNCU OLMAMALIYDIM”

Aslında çok içe dönük bir insan olduğunu söyleyen Foster, “Asla oyuncu olmamalıydım. Bu yüzden benim için her zaman bir uçurumdur. Bir oyuncu olarak başımı suyun üstünde tutabilmeyi öğrenmem gerekti” dedi.

'Neden pijamalı insanların sizin hakkınızdaki fikirlerini önemseyesiniz ki?'

Ünlü oyuncu 60 yaşında kendini 30’lu ve özellikle de 50’li yaşlarında olduğundan daha rahat hissettiğini belirterek; “50’li yaşlarıma geldiğimde eski halimle yarışamayacağımı biliyordum. Sonra 60 yaşına geldiğimde bunun iyi bir şey olduğunu fark ettim. Bu benim zamanım değil. Benim zamanım geçti. İşe farklı bir tavırla dönmeliyim. Benim zamanım geçti ve ben de sahip olduğum bilgeliği paylaşarak onların zamanına katılacağım” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.