Nizip Belediye Başkanı Adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç

Nizip Belediye Başkanı Adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

27 Ekim 1994 tarihinde, Gazi Şehrimizde, Gaziantep’imizde dünyaya gelen şanslı çocuklardan biriydim. Şanslı diyorum çünkü, tek gazi şehrimizde dünyaya gelmek bana nasip oldu.

Öğrenimimi Nizip’te derece ile tamamladım. Sadece öğrenci olmakla yetinmeyip toplumla iç içe olmak, anlamak anlaşılmak gayesine küçük yaşlarımda erişmiş olmam sebebiyle Güven Radyoda uzunca bir dönem spikerlik yaptım.

Lise öğrenimime Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesinde başladım. Çünkü o günden belliydi, sosyal bilime ve siyaset bilimine olan merakım. Hazırlık sınıfında ingilizce almanca ve osmanlı türkçesi derslerini aldım. Bu dönemde hayatımın en anlamlı kararını vermiştim. Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmemiş, hak ve hukuk mücadelesini eğitim hayatım boyunca hep vermiştim. Vatanıma ve milletime faydalı, hakkın yanında zalimin ve zulümün karşısında yer alan bir birey olma yolundaki bu mücadeleme, Samsun’da, 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladım. 2017 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin ardından Gaziantep Barosu’nda stajyer avukatlığa başladım. Seçime katıldım, ezici çoğunlukla Gaziantep Barosu stajyer avukat temsilcisi oldum.

2018 yılında avukatlığa başladım ve adından güç aldığım Türk Kadınının azmini, mücadelesini ve zaferini her zaman hatırladığım Tomris Hatun’un yolumu aydınlatması, mücadelemi güçlü kılması için, Tomris Hukuk Bürosunu kurdum.

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Gaziantep Üniversitesi Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisansa devam etmekteyim.

Gaziantep Barosu nezdindeki faaliyetlerime hız kesmeden devam ettim. Gaziantep Barosu Avukat Hakları Koordinatörü ve Gaziantep Barosu İdare ve Vergi Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesiyim.

Farklı STK’larda değişik kademelerde görev aldım. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Müşaviri, Armoni Müzik Derneği üyesiyim.

Siyasi hayatıma Zafer Partisinde başladım. Zafer Partisi Gaziantep İl Teşkilatının kurulduğu günden bu yana STK,Hukuk, Basın yayın medya alanlarında başkanlık yaptım ve aynı zamanda il başkanlığı parti sözcülüğü görevini üstlendim. 28.dönemm Zafer Partisi Gaziantep milletvekili adayıydım. Şuan ise, İYİ Parti Nizip Belediye Başkan Adayıyım.

Twitter: @avgizembilgic
İnstagram: @av.gizembusrabilgic
Facebook: Gizem Büşra Bilgiç

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.