Turkob: Mağduruz, Düzenleme İstiyoruz

Turkob: Mağduruz, Düzenleme İstiyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.03.2024
Düzenleme: 14.03.2024 19:04
A+
A-

Öneri ve Talepler

1. Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, ülke genelinde tüm konut sahiplerine en azından 31/12/2024 tarihine kadar geçiş süresi verilmelidir.

2. Üçten fazla bağımsız bölümden oluşan binalarda aynı kiraya veren adına izin belgesi düzenleme oranının bölgesel dinamikler göz önünde bulundurularak kaldırılması veya makul bir orana düşürülmesi gerekmektedir.

3. Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe eklenen, 26 Ocak 2024 tarihinde çıkarılan ek madde ile tapuda ‘konut’ ibaresi geçmeyen müstakil yapılara, yazılı beyan üzerine 31/12/2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi verilmesi düzenlemesi tüm konut işletmelerine uygulanmalıdır.

4. Borçlar Kanunu gereği tanınan alt kiralama hakkının tamamen kaldırılması sonucu oluşan mağduriyetler makul bir şekilde çözülmelidir.

5. İzin belgesi alınması için kat maliklerinin oybirliği kararının aranması şartı bölgesel dinamikler göz önünde bulundurularak oy çokluğuyla değiştirilmelidir.

6. Şehir dışındaki müstakil ve bungalov yapılarında tapu kaynaklı sorunlar göz önüne alınarak mevcut işletmelere kolaylık sağlanmalıdır.

7. Tüm belirtilen hususlar konut işletmecilerinin faaliyet göstermeye başladıkları tarihte dikkate alınmalı ve kazanılmış hakları korunmalıdır.

%20 Türkiye Turizmine eksi yönde etkisi olacak.

Halihazırda olan işletmelerin %95’i kepenk kapatacak.

Toplamda işveren ve işgücü olarak 1 milyondan fazla kişi mağdur.

https://www.turkob.org

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.