İBB’nin En Genç Belediye Başkan Adayı Sena Elest Akıncı

İBB’nin En Genç Belediye Başkan Adayı Sena Elest Akıncı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2024
Düzenleme: 27.03.2024 13:28
A+
A-

Sena Elest Akıncı

2024 yerel seçimler, İstanbul büyükşehir belediyesi , bağımsız başkan adayı;

Edirne’li baba ve Yozgatlı Annenin, üç çocuğunun en büyüğüdür. 2000 yılında istanbulda doğdu. Diğer iki kızkardeşinden biri üniversite sınavına hazırlanırken, diğeri henüz ilkokul 2 sınıftadır. İşçi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olup, bu güne kadar İstanbul Tuzla’da mütevazi bir hayat sürmüştür. İlk ve orta öğretimini tuzla’da tamamlamış, sonra  meslek lisesine giderek, kimya bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için İzmir’e gitmiş ama o dönem dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminden etkilenip, pandemi mağduru öğrenciler kervanına katılmıştır. Halen üniversite eğitimi devam etmektedir. Pandemi nedeni ile tekrar İstanbul’a dönen Sena Elest Akıncı, aile ekonomisine katkıda bulunmak adına birkaç farklı sektörde iş deneyimi yaşamıştır. Lise yıllarından beri, yaşadığı şehri, yani İstanbul’u daha yaşanabilir hale getirmek için çeşitli projeler geliştirmiş, yakın arkadaşları ile de bu projeleri paylaşmıştır. 2024 yılı yerel seçimlerde, büyükşehir belediyesine başkan adayı olarak, kariyerine, halkına hizmet etme amacını eklemiştir.

Sena Elest Akıncı’nın başlıca projeleri

  • İstanbul’un temel sorunu olan trafik ve otopark problemini kökten çözmek. Bunun için Tuzla’dan beylikdüzü’ne kadar sahile, 5 er şerit, olmak üzere trafik ışıksız, yani transit yol yapılacak, kuzey Marmara yolundan hadımköye bağlantı yolu ile başakşehir kavşağı rahatlatılacak, Kentsel dönüşüm amacına uygun halde düzenlenip, bina altlarına otopark yapılıp, sokak ve caddeler genişletilecek, haliçin kenarlarına katlı otoparklar yapılacaktır.  Sahil yolunun boğaz geçişine iki tane daha tüp geçit yapılacaktır. Deniz yolu güzergahları ve deniz otobüsleri sil baştan değişecektir. Avrupa yakası metrobüs güzergahına metro yapılarak, metrobüs kaldırılıp mevcut yol araç trafiğine açılacaktır.
  • Kentsel dönüşüm: İstanbul’da tarihi yarımada, Beyoğlu-Beşiktaş bölgesi ve kadıköy’ün tarihi bölgesi hariç tamama yakınında imar değişikliği yapılacaktır. Şehir planlamacılarla, şehrin komple dönüşümü değişimi üzerine yeni bir çalışma yapılıp, kentsel dönüşüm bunun üzerine kurgulanacaktır.  Bu planlama çerçevesinde dar sokaklara, araç trafiğine, araç park sorununa yer olmayacak, ayrıca teknoloji kullanılıp daha sağlam evler yapılması yanında, daha konforlu ve daha sosyal çevreye sahip konutlaşma olacaktır. Yakın bir zamanda hayatımıza girmesi planlanan hava araçları için de altyapı düşünülerek kentsel dönüşüm gerçek amacına ulaşmış olacaktır. Kentsel dönüşüm doğru imar ve şehir planı ile yapıldığında istanbul’un en büyük problemi olan trafik ve otopark sorunu da ortadan kalkmış olacaktır.
  • Temel gıda: halk ekmek yanında her mahalleye halk manav, halk şarküteri açılacak, dar gelirli halkın meyve, sebze, süt ve süt ürünlerine ulaşımı kolaylaşacaktır. Aynı zamanda İstanbul ile birlikte tüm Türkiye’de tarım üretimi yapan, hayvancılık yapan üreticiler, belediyenin alım garantisi ile desteklenmiş olacaktır. Ülke olarak üretime yönelinmesi teşvik edilecek, adeta bir üretim seferberliği başlatılacaktır. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin fazlası ise özellikle Afrika ülkelerine gönderilerek tarım ihracatı teşvik edilecektir. Üretimden umudunu kesen genç vatandaşlarımızın tekrar umutları yeşermesi sağlanacak, bu sayeden kentten köye dönüş projesine de katkı sağlanmış olacaktır.

  • Şehrimizde bulunan yabancı sayısı, yasalarda belirtildiği orandan daha aşağı çekilecektir. Yabancı vatandaşların sayısı, Şehrin yerleşik nüfusunun maximum %10’ u kadar olacak, bizim yönetimimizdeki İstanbulda ise, bu oran %8’i geçmeyecektir. Yabancı vatandaşların işyerlerindeki tabela Türkçe olması zorunlu kılınacak, anlaşılması için ise Türkçe karakterlerden daha küçük boyutlu puntolarla istedikleri dillerde yazı yazabileceklerdir.
  • Belediye hizmetlerinde ve belediye çalışanları arasında, liyakat haricinde hiçbir vatandaş arasında ayrım yapılmayacaktır. Din, inanç, ırk, meshep, siyasi görüş, vs gibi ayrımlar yapılmadan, her vatandaş eşit haklara sahip olacaktır. Liyakat gözetilmesi dışında kimse işten çıkarılmayacak, görev yeri değişikliği olmayacaktır.
  • Sahile yapılacak transit yolun sahil tarafına, Tuzla’dan Beylikdüzü’ne kadar yaklaşık her 500 metrede bir sosyal tesis yapılacak, vatandaşların, deniz kenarında huzurlu ortamda daha konforlu yemek yeme, dinlenme ve çeşitli etkinliklerin olacağı ortamların tadını çıkarması sağlanacaktır. Bu sosyal tesislerden en az 10 tanesi sadece gençlere yönelik olup, gençlerimizin sosyalleşeceği, yaratıcılıklarını ortaya çıkarabileceği imkanlarla donatılacaktır. Sahil yolunun deniz tarafı boydan boya halkın yararlanacağı parklar olacak, mevcut sahil parkları korunacak, olmayan yerlere de yenileri yapılacaktır.

  • Tarihi yarımada, Yenikapı ile Unkapanı güzergahından itibaren günün yoğun saatlerinde trafiğe kapatılacak, halk hem tarihin hem de bölgedeki alışverişin tadını çıkaracaktır. Bölgede ulaşım ise, özel tasarlanmış elektrikli araçlar ve tramvay ile  sağlanacaktır. Tarihi yarımadada bulunan resmi kurumların tamamı trafiğin yoğun olmadığı daha uygun yerler yapılıp, teslim edilerek taşınması sağlanacaktır.
  • Mevcut fuar alanları 365 gün çeşitli etkinliklerle yıl boyu faal olacak, özellikle teknoloji fuarları belediye tarafından teşvik edilecektir. Fuarlarda 365 gün boyunca belediye görevlisi bir teknik ekip hazır bulunacak, yeni bir buluşu, yeni bir icadı, ve özellikle teknolojik ürünlerde fikri olan gençlerimiz bu ekip ile fikir alışverişinde bulunacak, kayda değer fikirler hemen desteklerle değerlendirmeye alınacaktır.
  • Belediye bünyesinde bulunan halk meclisi, çok etkin bir hale getirilip, İstanbul’un sorunlarının konuşulduğu belediye meclisinde etkin rol oynaması sağlanacaktır. Tüm vatandaşları sorunlarını halk meclisi üyeleri ile daha rahat konuşabilir düşüncesi ile halk meclisi etkin kılınacak bu sayede, halkımıza daha güçlü temsil hakkı verilmiş olacaktır.
  • İstanbul’un kuzeyine, avrupanın en büyük çocuk şehri kurulacak, tamamen Türk karakterlerden oluşan motifler yapılarak kültürümüz yaşatılacaktır.

  • İlkokul ve ortaokulların tamamında ücretsiz sulu yemek verilecektir. Böylece yeme konusunda çocuklar arası dengesizlik ortadan kaldırılırken, psikolojik etkilenmenin de önüne geçilecektir.  Diğer taraftan ailelerin bütçesine de ciddi bir kaynak sağlanmış olacaktır.
  • Belediyenin mevcut borçları’nın tamamı 5 yıl içinde önenip bitirilecek, belediye özellikle dış ülke finansçılarına bağlı kalmayacaktır. Borç olarak bağlı kalmak, bağımlı kalmak anlamına geldiği için bağımsız ülkemizde bağımsız belediye oluşturulacaktır. Ayrıca projelerimizin hiç biri için özellikle dışarıdan bir borç kabul edilmeyecektir.
  • Daha önceden planlanmış olan tüm metro hatları en hızlı bir zamanda bitirilip hizmete açılacaktır. Ayrıca çok hızlı havaray sistemleri de ivedilikle ihale aşamasına getirilecektir.
  • İstanbul’un tarım alanları iki sene üst üste boş bırakılamaz. Ya tapu sahibi ekip biçecek, imkanı yoksa belediye ile işbirliği yapacak, tarım arazisini hiç işlemiyor ise belediye kiraya alabilir veya bedelini ödeyerek istimlak edebilir. Bu karar mutlaka çıkarılıp, istanbul’da atıl kalmış tarım arazisi kalmaması sağlanacaktır. Hatta hobi olarak tarım yapmak isteyen vatandaşlar ile arazi sahipleri belediye garantörlüğünde işbirliği yapmaları teşvik edilecektir. Hem vatandaş çocukları ile toprağın tadını alacak hemde arazi değerlendirilmiş olacaktır
  • Küçük bir büfeden tutun da büyük restoranlara kadar İstanbul’da gıda işi ile ilgili ticari faaliyet gösteren tüm işletmeler gıda eğitimi almak zorundadır. Eğitim sertifikası olmayan işletmelere bir sandviç satışı bile yaptırılmayacaktır. Kimsenin halkın gıda üzerinden sağlığı ile oynamasına müsaade edilmeyecektir.
  • Ticari taksi problemleri mutlaka aşılacaktır. Yeteri miktarda taksi plakası verilecektir. Eğer meclisten ve ilgili kurumlardan onay alınamazsa, yolcu taşıması konusunda alternatif araçlar devreye konulacaktır.
  • Şehir içinde kalmış büyük sanayi işletmeleri en geç 3 sene içinde uygun yerler verilerek şehir içinden taşınması zorunlu hale getirilecektir. bu kapsamda, Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere iki bölgede iki ayrı sanayi bölgesi tesis edilecektir.

  • Ambarlı limanı kapasitesi genişletilecek, ayrıca Karadeniz bölgesine büyük iki tane daha liman yapılarak balkan ülkeleri ile Rusya bölgesinden gelen ticaret gemilerinin boğaz trafiğindeki yükü hafifletilecektir. Ayrıca Karadeniz limanı ile balkan ülkelerindeki ticaretim gelişimine katkı sağlanacaktır. İstanbul havaalanı ile liman entegrasyonu sağlanarak ticaret daha hızlı hale getirilmesine katkı sağlanacaktır.
  • İstanbul’un her iki yakasına da birer tane içinde diş ünitelerinin de bulunduğu, büyük hastane inşa edilip, belediyeden vatandaşlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunması da tesis edilecektir.
  • Şile bölgesine, mini bir dünya şehri kurulacaktır. Dünya ülkelerinin, kendi mimarileri ile kurulacak bu mini şehirde, yine dünyanın her bölgesine ait yemek kültürü, yaşam şekli inşa edilecek, ve bu küçük şehir ile düşman olan halkların bile kardeşçe bir arada yaşayabileceği gösterilecektir. Sabiha gökçen havaalanı ile entegre olacak bu yeni şehir, hem belediyeye iyi bir gelir sağlayacak, hemde dünya insanları ile ülkemizin ticari, ekonomik, kültürel, beslenme alışkanlıkları gibi bir çok konuda kaynaşmasını sağlayacaktır.
  • Sakarya nehri ile İstanbul buluşması, içme suyu sorununu artık İstanbuldaki barajların doluluk oranına bağlı olmaktan kurtaracaktır. İçme suyu kısıtlaması gibi bir kabus artık olmayacaktır.
  • Belediye devletin tüm kurumları ile uyum içinde çalışacaktır. Belediye başkanı bağımsız olduğu için hükümet sahipleri belediyeye karşıt görüş gözü ile bakamayacaktır. Halk için uygun olan ne ise belediye meclisinde o oylanacak, kabul edilmeyen öneriler gerektiğine halkın önüne getirilerek halka sunulacaktır. Belediye hizmetlerinde halkın gücünün üstünde bir güç kabul edilmeyecektir.
  • Boğaz her iki yakada da Karadeniz sınırına kadar yeniden modernize edilecektir. Yeni yapılacak köşkler ve bağlantı yolları İstanbul’a yeni bir güzellik katacaktır.
  • Küçükçekmece gölü kıyıları güzelleştirecek, batı tarafı halkın faydalanabileceği hale getirilecek, diğer bölgelerdeki çarpık yerleşimler yerine daha modern yerleşimler yapılacaktır.
  • Anadolu ve Avrupa yakasına birer tane şehrin her bölgesine kolay ulaşım sağlanabilecek iki modern otogar yapılacaktır
  • Atatürk havaalanı arazisi Rahmetli Nuri Demirağ anısına değerlendirilecek ve anısı yaşatılacaktır
  • Tarihi yapılar, ve tarihi binalar, devletin ilgili kurumları ile ortak çalışmalar yapılarak aslına uygun restore edilip, şehrimize kazandırılacaktır. Ayrıca tarihi saraylarımız, restore edilip, kendisi ile özdeşleşen ecdadımızın adı ile yaşatılacaktır.
  • Mevcut yat limanları modernize edilecek,halkımız  boğazın ve denizlerimizin nimetlerinden daha fazla yararlanabilecektir. Ayrıca belediyeye ait gezi teknelerinden halkımız en uygun şartlarda faydalanarak İstanbul’un gerçek sahipleri istanbul’un güzelliklerini yaşamasına imkan verilecektir. Eminönü, Karaköy bölgelerindeki İstanbul’un simgesi haline gelen balık ekmekçi yapıları modernize edilecek, gerekirse yeni ihaleler yapılacaktır. Küçükçekmece gölü ve haliçte gezi tekneleri ile sürekli turlar yapılacaktır. Eminönü köprüsü altındaki balıkçı dükkanları modernize edilip, halkın rahat geleceği hale getirilecektir.

  • Her semtte 24 saat açık aşevleri olacak, aşevlerinde yemek ücreti olmayacaktır. isteyen vatandaş istediği miktarda ödeme yapabilir. Parası olmayana kimse para sormayacaktır. Mevcut Yaşlı bakımevleri modernize edilecek, ve ilave bakımevleri yapılacaktır. Toplu taşımada 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım hakkı, suistimalllere maruz kalmasın diye daha uygun hale getirilecek, ücretsiz ulaşım araçları, uygun olan bölgelerde, normal ulaşım araçlarından ayrılabilecektir. Bu sayede toplu ulaşım araçlarında ücretsiz ulaşım hakkı olan yaşlılar oturarak gideceği ama orta yaşlı birinin ayakta seyahati arasındaki adaletsizlik bir nebze çözülmüş olacaktır.
  • Transit yollardaki hız sınırlaması, her sokağın giriş çıkışındaki kasisler, yollardaki sürekli çalışma ve bozuk yol satıhları çilesi tarihe karışacaktır. Belediyenin amacı halkına eziyet etmek değil halkın rahatı için çözümler üretmektir. Bizim yönetimimizde belediye asli vazifesine dönecektir.
  • Şehrin her alanında görüntü kirliliği oluşturan tabelalar düzenlenecek, gereksiz tabela kaldırılacak, ve belediyenin reklam gideri kısıtlanacaktır. İlla reklam yapacaksa sosyal medya bildirileri, resmi sitesi ve medya yeterlidir. Boy boy plastik afişler hem çevreye zararlı hemde görüntü kirliliği oluşturmaktadır.
  • Belediye bünyesinde bulunan ağaç a.ş kapasitesi arttırılıp, doğal meyve fidanları çalışması yapılması sağlanacak ve tüm ülkeye hatta yurtdışına doğal fide sağlayacaktır. Otopark işi ile görevli ispark silbaştan düzenlenecek, her alanda digital park sistemine geçilecektir. Her semtte gündüz çöp toplaması yasaklanacaktır. Çöpler gece saat 01.00 dan itibaren toplanacaktır. Bunun gibi belediye bünyesinde bulunan tüm şirketler halkın yararına yeniden yapılandırılacaktır.
  • Her sene mecliste onaylanan belediye bütçesi tüm şeffaflığı ile halka bildirilecektir. Tüm Vatandaşın, yönetimin bütçeyi nasıl kullandığını bilmeye hakkı vardır.
  • Belediyede yeni oluşturulacak motorize timler, gece hayatını seven ama alkollü araçta kullanan vatandaşları, alkollü araç kullanmasın diye kişinin kendi aracı ile vatandaşı evine bırakacak ve aracın bagajına sığan kendi mini motoru ile dönecektir. Bu sayede eğlence hayatı yaşayan vatandaşlarımız da alkollü araç kullanma kabusundan kurtulmuş olacaktır.
  • Şehrimizde hiç alanda vatandaşa kısıtlama olmaması için çalışacağız. Retoranların saat kısıtlamasından tutunda, eğlence sektörü kısıtlamalarına kadar bir çok alanda kısıtlamaları esnetmek istiyoruz. Kimse kimseye zarar vermeden özgür Türkiye’nin özgür bir vatandaşı olarak yaşamasının farkına varsın istiyoruz.
  • Özellikle balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her ülkesi ile ticareti kolaylaştırmak adına şehrimiz tüccarlarını belediye olarak her zaman destekleme sözü veriyoruz. Vatandaşlarımızın da katma değer sağlayacak her projesine belediye olarak destekleme sözü veriyoruz. Çalışan ve üreten bir Türkiye için İstanbul belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaktan onur duyarız
  • İstanbul’da her ilçede aile birliği merkezleri kuracağız. Toplum aileden başlar. Aile birliği toplum huzuru için temeldir. Bu konuda hem psikolojik danışmanlık hizmeti, hemde yol gösterici bir rol üstlenilecektir. Aile birliğinin aşamadığı sorunların çözümü için her vatandaşımız belediye halk meclisine gelip yardım alabilir.
  • Belediye bünyesinde Halk yardımlaşması fonu kurulacaktır. Tıpkı askıda ekmek modeli gibi yardımlaşma fonu da ihtiyaç sahiplerine ihtiyacını giderecek hizmetleri sağlayacaktır. Bu ihtiyaç sürekli bir gıda ihtiyacı olamaz. Yani bir aileye sürekli kumanya verilmeyecektir. Kişilere geçici çözümler sunmak yerine kalıcı çözümler üretecek, balık vermek yerine balık tutmayı öğretecek girişimlerle faaliyet gösterecektir. Meslek edindirme kursları gibi, sağlık sorunlarına çözümler gibi, hanımların el işlerini değerlendirme gibi,,, faaliyetler

  • Tüm bu projeler için belediye kendi bünyesine onbinlerce işçi alacaktır. İşçi alımlarında öncelik genç yaş gurubu olacaktır.
  • Tüm türkiye’de hatta türk cumhuriyetlerinde ağırlıklı olmak üzere tüm dünyada kullanılabilecek,  büyükşehir belediyesine ait bir sosyal medya platformu oluşturulacak, iş, sanat, kültür, eğlence, kozmetik, sağlık, evcil hayvanlar, güvenli alışveriş, sosyalleşme, fikir paylaşımları ve daha binlerce alanda etkin olan geniş çaplı ve kültürümüze aykırı olmayan içerikler dolu olacak, ailelerin çocuklarına rahatça izin vereceği bir sosyal medya platformu kurulacak
  • Seçim süreçleri de dahil şehrimizde belli bir sesin üzerinde sese izin verilmeyecek. Yüksek sesli araç müzikleri, sokak arası düğün-sünnet organizasyonları, seçim araçlarından yapılan anans ve müzikler, gece sessizliğinde atılan naralar, gereksiz araç korna sesleri, ve benzeri yüksek sesler. Düğün salonlarına gidecek ekonomik durumda olmayan vatandaşlarımız için belediye, vatandaş gönlünce düğün eğlencesini yaşasın diye uygun yer temini sağlayacaktır. Düğün konvoyu, asker uğurlama konvoyu ve benzeri toplu konvoy yapılacaksa, bunlar yerel belediyelere önceden bildirilecek, yerel belediyelerin uygun gördüğü yollar ve saatler konvoylara izin verilecektir. Transit yollarda (kuzey Marmara yolu hariç) hiçbir zaman araç konvoylarına müsaade edilmeyecektir.
  • Yeni gelişen teknolojilerde yeraltına sürekli kablo, boru vs döşenmesi gerekeceğinden, şehir içinde sürekli yollara kazılar yapılmak zorunda kalınmaktadır. Kentsel dönüşüm yapılırken, öncelikle yeraltına yeteri genişlikte tüneller yapılıp tüm altyapı zamanla, bu tünellere taşınacaktır. Bu sayede ilerde karşılaşacağımız zorlukların ve tekrar tekrar yapılmak zorunda kalınan kazıların da önüne geçilecektir

Tüm bu projeler gibi daha bir çok başlık içeren ve bir çoğu ülkemiz hatta dünya için mega proje olan başka da projelerimiz mevcuttur. Her proje halkın rahatı, halkın huzuru, gençlerimizin geleceği, kültürümüzün yaşatılması, ve dünyada hak ettiğimiz en üst düzeyde yaşam sürmemiz için yapılacak projelerdir. İstanbul Halkı ya ideolojilerine oy verecek, ya da refaha, ekonomik özgürlüğe ve  huzura. Taktir Yüce halkımızındır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.