Nijer’de darbe sonrası gıda fiyatları üç katına çıktı: Halk açlık ve kıtlık riski ile karşı karşıya

Nijerde yaşanan askeri darbenin ardından Batı Afrika Ekonomik Topluluğu ülkelerinin ticareti durdurması, temel gıda maddelerinin fiyatlarının 3 kat artmasına neden oldu. Ülkede darbe sonrası alınan tedbirler, gıda tedarik zincirini olumsuz etkileyerek kıtlık ve açlık riski oluşturuyor.

Nijer’de darbe sonrası gıda fiyatları üç katına çıktı: Halk açlık ve kıtlık riski ile karşı karşıya
REKLAM ALANI
A+
A-

Nijer‘de ordunun yaptığı darbe sonrası Batı Afrika komşuları gıda ticaretini durdurdu. Bu durum, ülkede gıda fiyatlarının üç katına çıkmasına sebep oldu.

FİYATLAR ANİDEN YÜKSELDİ

Ülkede pirinç, un, yağ gibi hayati önem taşıyan ürünlerin fiyatları aniden yükseldi. Vatandaşlar, özellikle pirinç fiyatlarının üç kat arttığını ve bir çuval pirincin şimdi yaklaşık 15.000 CFA frangına çıktığını belirtti.

KITLIK VE AÇLIK RİSKİ VAR

Darbe sonrası alınan tedbirler, gıda tedarik zincirini olumsuz yönde etkileyerek kıtlık ve açlık riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Özellikle Yantala pazarında satıcılar ve alışverişçiler, artan fiyatlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Yemeklik yağ fiyatları, sadece birkaç gün önceki 22.000 CFA frangından 33.000 CFA frangına yükseldi. Bu durum, aile bütçelerini zorlarken, temel ihtiyaçların karşılanmasını da zorlaştırıyor.

HALK ENDİŞELİ

Nijer halkı, karşılaştıkları bu ekonomik zorluklarla mücadele ederken, gıda fiyatlarındaki artışın ne zaman sona ereceği ve ekonomik durumun düzeleceği konusunda endişe içinde. ECOWAS’ın ticari yaptırımlarının devam etmesi, ülkenin ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor ve insanların hayatını zorlaştırıyor. Yetkililer, bu zorlu dönemde halkın ihtiyaçlarını karşılamak için acil önlemler almaya çalışıyor, ancak ekonomik belirsizlik ve yüksek gıda fiyatları, halkın geleceğine dair endişeleri artırıyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur – Ekonomi Nijer Dünya Dünya Ekonomi Güncel Haberler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.