EDİRNE BELEDİYE BAŞKANININ TEKRAR ADAY GÖSTERİLMEME SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI!

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANININ TEKRAR ADAY GÖSTERİLMEME SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.04.2024
A+
A-

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI Suçu ve Suçluyu Övmek, Nitelikli Cinsel Saldırı Suçuna Azmettirme, Birden Fazla Kişi Tarafından Gece Vakti Birlikte Yağma Suçuna Azmettirme, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma Suçuna Azmettirme suçundan yargılandığı dosyada şaşırtan detaylar ortaya çıktı

Yargılamada sanıkların AVUKATI FURKAN TÜRKAN; Müvekkil sanık nezdinde tahliye kararı verildiği ve şaşırtan detaylar ortaya çıktı edinilen bilgilere göre
ESKİ EMNİYET MENSUPLARININ DA YARGILANDIĞI  dosya da eski emniyet amiri Ö.K.’nin  Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Birden Fazla Kişi Tarafından Gece Vakti Birlikte Yağma, Nitelikli Cinsel Saldırı suçlamasıyla yargılandığı dosyada Avukatı Furkan Türkan ; Dava dosyasından da anlaşıldığı üzere müşteki şükrü benli tarafından öne sürülen bu iddialar asılsızdır. yer alan iddialar gerek tanık ifadelerinden gerekse Şükrü Benli’nin ifadelerindeki çelişkilerden anlaşıldığı üzere gerçek hayatla bağdaşmamaktadır. Ş. B. daha sonraki davranışları ile birlikte bu iddiaların hayatın olağan akışına uygun olmadığını açıkça gözler önüne sermektedir.. müşteki şükrü benli öne sürmüş olduğu iddiaların hiçbirini somut delille ispatlamamış davranışları ile davanın uzamasına sebebiyet vermiştir.” Dedi.

Ş.B.nin ek ifadelerinde, şahısların kendisini bıraktıktan sonra olayları, restoran sahibi İlyas isimli arkadaşına anlattığını, sonrasında ise İmperial gazinosu yöneticilerininden Murat isimli kişi ile konuştuğunu ifade ettiği, ayrıca ek teşhise ilişkin ek beyanında, araçta iken cep telefonunu aracın arka boşluğuna koymaya çalıştığını, şahısların telefonu bulmak için ceplerini aradığını, sonrasında birisinin başka bir telefonla kendisini aradığını, cep telefonunun melodisinin çaldığını, götürdükleri yerde kendisine telefonun parolasını sorduklarını, cep telefonu ile birlikte 6 adet 500 euro parasının alındığını ifade ettiği öğrenildi.

SANIK AVUKATI FURKAN TÜRKAN’IN müdafiliği üstlendiği dosyada; Müşteki şüpheli Ş. B.’nin, (beyanına göre bizzat çekimini yaptığı) 1. olaya ilişkin video kaydının elinde bulunduğunu, tanık Ediz vasıtasıyla R. G.’a bildirerek, video kaydı karşılığında para istemek suretiyle şantaj yaptığı ortaya çıktı.

SANIK AVUKATI FURKAN TÜRKAN’IN müdafiliği üstlendiği dosyada; Bulgaristan ülkesinde Ş. B.’nin, zorla kaçırılarak şüpheli S. A.’a ait eve götürüldüğü; burada kıyafetleri soyulup elektrik verilmesi, darp edilmesi ve anüsüne cisim sokulması şeklinde çeşitli eylemler yapılarak “ben terminatör 22 ve Edirne Belediye Başkanı aleyhine yazan benim” şeklinde sözler söylemesinin istendiğini; bunlar yapılırken görüntülerinin kaydedeldiği; 1. olaya ilişkin video kaydının temini için cep telefonun, telefon kılıfındaki bir miktar para ile birlikte alınarak iade edilmediği, bu haliyle Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma ve Cinsel Saldırı suçlarının işlendiği öne sürüldü.

ESKİ EMNİYET AMİRİNİN AVUKATI FURKAN TÜRKAN ; “Ceza hukukunda yer alan tedbirler uygulanırken bazı ilkelere riayet edilmesi gerekmektedir. Bu ilkelerin en başında hukukun temelini oluşturan ve hukuk kurallarının etrafında şekillendiği eşitlik ilkesi yer alır. Aynı koşullar altında hatta belki de daha büyük ithamlarla suçlanan R. G. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmazken müvekkil sanık O. K. hakkında uygulanması eşitlik ilkesine aykırılık teşkil eder niteliktedir. Sayın mahkemenin adil yargılanma ilkesi nezdinde hareket ederek huzurda görülmekte olan davaya taraf olan şahısların makam ve mevkilerinden etkilenerek karar vermeyeceğine olan inancımız tamdır. Dolayısı ile tüm sanıklara eşit yaklaşılacağı kanaatindeyiz” dedi.

ESKİ EMNİYET AMİRİNİN AVUKATI FURKAN TÜRKAN ; “Kendisine elektrik verilen, kaçırılan ve de cinsel istismara maruz kalan bir kişinin fiziki ve ruhani durumunun röportaj vermeye uygun olmadığı basit bir şekilde ortadadır lakin Ş. B. olaydan birkaç gün sonra röportaj vermiştir. Aynı zamanda tanık Mustafa ifadesinde hiçbir zorlama olmadan Ş. B.’nin araca bindirildiğini gördüğü tarih olan 22 Aralık’tan 1 hafta sonra Ş. B.’yi İmperial isimli casinonun restorant kısmında şarkılar eşliğinde oynadığını ve eğlendiğini gördüğünü belirtmiştir. Ş. B. tehdit edildiğini ve korktuğu ileri sürmektedir fakat davranışları hiçbir zaman iddiasını kanıtlar nitelikte gerçekleşmemiştir.” Dedi.

ESKİ EMNİYET AMİRİNİN AVUKATI FURKAN TÜRKAN “ adli tıp raporunda anal deliğindeki mukoza yırtılması ve de kızarması deliğe uygulanan mekanik hareketler sonucu oluşabileceği tespit edilmiştir. Ş. B.’nin tanık beyanları ile ispatlandığı üzere eşcinseldir. Anal bölgesinde yer alan bu sonuçlar Ş. B.’nin cinsel yönelimi sonucu oluştuğunu Şükrü Benli ifadesinde öne eğilmiş vaziyetteyken anüsüne beyaz renkli bir borunun  sokulma ihtimalinin bulunduğunu ileri sürmüştür ancak yer alan iddiasında kendisinin şok etkisinde olduğu için anüsüne cisim sokulup sokulmadığını bilmediğini ve de bir ağrı hissetmediğini ifade etmiştir.  Şükrü Benli’nin öne sürmüş olduğu bu iddialar tamamen hayal ürünüdür ve  hiçbir kesinlik vasfı taşımamaktadır.” Dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.