Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

İngiliz model Georgia Meacham, 12 yıldır herkesten sakladığı sırrı açıkladı. Dışarıdan bakıldığında hiçbir zorluk yaşamamış sarışın bir model olarak kendisine bakıldığını ancak orta derecede sağır olarak dünyaya geldiğini açıkladı. Artık bu durumu gizlemeye çalışmayacağı için heyecanlı olduğunu ifade eden Georgia Meacham, rol model olmak istediğini dile getirdi.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2024
A+
A-

Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr
‘Wonder Woman 1984’, ‘Bridget Jones’un Bebeği’ ve ‘Hızlı ve Öfkeli: Hobs ve Shaw’ gibi yapımlarda yer alan İngiliz model ve oyuncu Georgia Meacham, 12 yıldır sakladığı bir sırrı açıkladı.

30 yaşındaki model, ‘orta derecede’ sağır olarak doğduğunu, 17 aylıkken her iki kulağında da işitme cihazı kullanmaya başladığını ve kariyeri boyunca bu durumun üzerini kapattığını itiraf etti.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

KARİYERİNE YENİDEN BAŞLAMAK İSTİYOR

Mutlu bir çocukluk geçirmesine rağmen, tüm yetişkinlik hayatını ‘engelinden utanarak’ geçirdiğini ve 18 yaşında bir modellik sözleşmesi imzaladıktan sonra kimseye sağır olduğunu söylemek istemediğini söyleyen Meacham, şimdi işitme engelliler için bir rol model olarak kariyerine yeniden başlamak istediğini belirtti.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

Modelliğin yanında oyunculuğa da başladıktan sonra yönetmenlerden gelen talimatları dudak okuyarak yaptığını söyleyen Georgia, şöyle konuştu:

Engelimi saklamak şimdiye kadar yaptığım en yorucu şeylerden biriydi. Ama yeni hayatıma başlayacağım için çok heyecanlıyım. İnsanlar muhtemelen bana bakıp ‘hiçbir zorluk yaşamamış, uzun boylu sarışın model’ diye düşünüyorlar; ama ben engelliliğin belli bir görünüşü olmadığını göstermek istiyorum.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

“HİÇ ZORBALIĞA UĞRAMADIM”

“Okula giderken kendime çok güveniyordum, sağırlığım nedeniyle hiç zorbalığa uğramadım. İşitme cihazlarımı saklamak gibi bir şansım da yoktu çünkü okulun kuralları gereği saçımı toplamak zorundaydım. Üniversiteye başladığım zaman bu durumdan utanmaya başladım. Sağırlığımdan bahsetme düşüncesinden nefret ediyordum, bunu yeni insanlarla nasıl tartışacağımı bilmiyordum. Kendimi sağırlığımla bağlantımı koparmış gibi hissediyordum.”

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

Üniversitenin ilk yılında bir modellik ajansı tarafından keşfedildim. Modellik hayatımda yeni bir sayfa oldu, kendimi yeniden tanımlamak istedim. İşitme cihazlarımı gizlemenin beni daha başarılı bir model yapacağını düşündüm. Çekimlere saçlarımı açarak gidiyordum çünkü işitme cihazı olan bir model görmemiştim. Çekimlerde işitme cihazlarımı hemen çıkarır ve çantama atardım, onlardan kesinlikle nefret ederdim.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

“SÜREKLİ DUDAK OKUMAK İNANILMAZ YORUCUYDU”

“Durumumu tamamen inkar ediyordum. Sette her zaman ne söylendiğini tahmin etmek zorundaydım. Sürekli dudak okumak zihinsel olarak inanılmaz yorucuydu. Sağır insanlar zaten ‘sağırlık yorgunluğu’ denen bir şeyden muzdaripler, çünkü insanların söylediklerini duymamız için daha fazla beyin gücü gerekiyor. Bu sırrımı saklamak için kendimi paralıyordum.”

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

Georgia Meacham, durumunu açıklamaya Rose Ayling-Ellis ve Tasha Ghouri gibi sağır ünlüler sayesinde karar verdiğini belirterek; onları ‘Strictly Come Dancing’ ve ‘Love Island’da izlemenin, sağırlığını yeniden kucaklamaya başlamasını sağladığını da söyledi.

Ünlü model 12 yıldır sakladığı sırrı açıkladı!

“ÇOK HEYECANLIYIM”

“Gizli engellere de daha fazla ışık tutulması gerekiyor” diyen model, “Kendimi işitme cihazlı bir model olarak yeniden tanıtmaktan gurur duyuyorum. Engelimi kucaklayan biri olarak bu yeni bölüme başladığım için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.