YAZAR EMİNE KARATAŞ

YAZAR EMİNE KARATAŞ KİMDİR

YAZAR EMİNE KARATAŞ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

 

Emine Karataş:

Emine Karataş, 14 Ağustos 1997 tarihinde Siirt’te dünyaya gelmiş, hikayelerle dolu bir hayatın sahibi genç bir yazardır. Edebiyat ve yazma tutkusu, küçük yaşlardan itibaren onun hayatının ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Radyo, TV ve Sinema alanında eğitim alarak mezun olan Emine, bu süreçte senaryo derslerinde yazma merakını keşfetmiştir. Kitapları okumayı sevdiği kadar, artık kendi hikayelerini yazmayı arzuladığını fark etmiştir. Mezun olduktan hemen sonra “senarist” olma hedefiyle yola çıkan Emine, Kanal D Dijital’in ilk işi olan “Girift” adlı polisiye dram dizisiyle kendi hikayesiyle profesyonel yazarlık kariyerine adım atmıştır.

Daha sonra Kanal D’de “Kırık Hayatlar” adlı dizi için hem ekip şefliği hem de hikaye yazarlığı görevini üstlenmiştir. Bu süreçte, diğer günlük dizi işlerinde de başarılı hikayeler kaleme alarak yeteneğini kanıtlamış ve sektörde adını duyurmuştur. Aynı zamanda yakın arkadaşlarının kısa film hikayelerine doktorluk yaparak da sanatsal açıdan katkıda bulunmuştur.

Emine, hikayecilik yeteneğini geliştirmek için sürekli olarak kendini geliştirmeye odaklanmıştır. Aylak Dergi’de yayınlanan kısa öyküleri olan “Baldıran”, “Tanık” ve “Romandaki Diri” gibi eserlerle kreatif yönünü zenginleştirmiştir. Hikayecilik alanında kendini yetiştirmek adına Faruk Duman gibi deneyimli yazarlardan dersler almış ve bilgi birikimini arttırmıştır.

26 yaşında, cesaretle “Bakir Tablo” adlı ilk kitabını yayımlayan Emine, bu önemli adımıyla edebiyat dünyasında da kendine sağlam bir yer edinmiştir. Hikayelerinde yansıttığı derin düşünceler ve güçlü duygularla okurlarını etkilemeyi başaran genç yazar, şu anda yeni hikayelerini tiyatro oyunlarına taşımak için çalışmalara başlamıştır.

Emine Karataş, çevresindekilerin ve okuyucularının desteği ve inancıyla kendi sesini daha da yükselteceği hikayeler yazmaya devam ediyor. Kendini sürekli geliştiren ve her gün bir kitap okuma alışkanlığı edinen Emine, gelecekte neler başaracağı konusundaki merakıyla yazarlık yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.