Hindistan’da aşırı sıcaklar yüzünden 2 günde 34 kişi hayatını kaybetti

Son yıllarda sıcaklık rekorlarının kırıldığı Hindistanda bu sezon da zor geçiyor. Uttar Pradeş eyaletinde yüksek sıcaklar nedeniyle son 2 günde 34 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da aşırı sıcaklar yüzünden 2 günde 34 kişi hayatını kaybetti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.06.2023
A+
A-

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde etkisini gösteren sıcaklar nedeniyle son 2 günde 34 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan ölümler üzerine sağlık yetkilileri sıcaklarla ilgili uyarıda bulundu.

TERMOMETRELER 42,2 DERECEYİ GÖRDÜ

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) Ballia bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 42,2 dereceye yükseldiğini açıkladı. Doktorlar, eyalette sıcaklar dolayısıyla 60 yaş üstündekilerin dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

CAN KAYIPLARI 60 YAŞ ÜSTÜNDE

Hayatını kaybedenlerin 60 yaşın üzerinde olduğu ve sıcakların mevcut hastalıklarını artırmış olabileceği belirtildi. Nisan, mayıs ve haziran aylarının genellikle sıcak geçtiği Hindistan’da sıcaklıklar sebebiyle son yıllarda çok daha ağır etkiler gözleniyor. Sıcak hava dalgaları genellikle su sıkıntılarına neden olarak milyonlarca insanı olumsuz etkiliyor.

13 KİŞİ GÜNEŞ ÇARPMASINDAN DOLAYI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hindistan’ın batısında yer alan Maharaştra eyaletinin Navi Mumbai kentinde nisan ayındaki bir törene katılan 13 kişi güneş çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Diğer yandan Hindistan’ın yanı sıra Bangladeş, Tayland, Filipinler, Vietnam ve Laos’un da aralarında olduğu bölge ülkelerinde de rekor sıcaklıklar görülüyor.

İllere göre hava durumu tahminlerini görüntülemek için tıklayın

Kaynak: / Ayşe İrem Tiryaki – Dünya India Dünya Güncel Haberler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.