Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonları

pozisyonlarını uzman hakemler yorumladı

Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonları
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.04.2023
A+
A-

Lider Galatasaray’ın Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldığı maçta birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. Hakem uzmanları, Galatasaray’ın attığı ilk golden önce faul iddialarını ve sarı kırmızılıların penaltı kazandığı pozisyonları değerlendirdi.

 

Kerem Aktürkoğlu’nun 3. dakikada attığı golle öne geçmesine rağmen 12 dakika içinde 3 gol yiyen Galatasaray, 45+1’de Sergio Oliviera’nın penaltı golüyler devreyi 3-2 geride kapattı. İkinci yarıda Mauro Icardi ile penaltı vuruşundan yararlanamayan sarı kırmızılı ekip, 80’de Sacha Boey’in attığı golle 1 puanı kurtardı ve mücadeleyi 3-3’lük beraberlikle tamamladı.

Galatasaray-Fatih Karagümrük maçının tartışmalı pozisyonlarını, beIN Sports’un uzman hakem yorumcuları değerlendirdi. Galatasaray’ın ilk golünden önce faul olup olmadığı konusunu değerlendiren uzmanlar, tüm pozisyonlarda ortak fikirde buluştu.

Seçim Demirel: Faul olduğu konusunda hiç şüphe yok. Faul yapılan oyuncu. Arkadaki oyuncu topla oynayabilecek miydi, oynayamayacak mıydı. Kriterimiz bu olmalı. Galatasaraylı oyuncu, önünde bulunan rakip oyuncusuna bu müdahaleyi yapmasaydı, diziyle çok net bir müdahale var çünkü, topla oynayabilirdi. O yüzden bu bir faul. Bu gol mutlaka iptal edilmeliydi.

Deniz Çoban: MHK acaba artık işin içinden çıkamıyor mu bilemiyorum. Yaşanan sürecin hakemler üzerinde çok büyük baskı oluşturduğunu, artık karar standartlarını kaybettiklerini görüyorum. Burada hakem arkadaşlarımı eleştirirken de cümlelerimi seçerek kullanmaya dikkat edeceğim. Bu maç ve geçen haftadaki maçları gördükten sonra hakemlerin sahada duygu yükü altında olduklarını ve bu yükün de kararlarını etkilediklerini düşünüyorum. Evet kesinlikle bir faul var bu pozisyonda. Galatasaraylı oyuncu, üst baldırıyla ayağını savururken arkadan oyuncuyu rahatsız ediyor. Bence burada faul var. Bence dediğim için o yüzden VAR hakeminin yapabileceği bir şey yok.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.