Herkes Sağlık Turizmi Yapabilir mi?

Gurbet Altay diyor ki!

Herkes Sağlık Turizmi Yapabilir mi?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2023
A+
A-

 

Son dönemde sıklıkla duyduğumuz iş kollarından bir tanesi de Sağlık Turizmi olmaya başladı.Ve birçok farklı sektörden iş insanlarının Sağlık Turizmine girmeye çalıştığını duyuyor ve hatta bizzat bizler görüyoruz.

Peki nedir bu sağlık turizmi?

Neden insanlar sağlık turizmine girmek istiyorlar?

Sağlık Turizminin geçmişi nedir ve nasıl bir gelecek vaad ediyor?

Bu gibi cevap bekleyen soruları onlarca uzatabiliriz.Tabii ki soruları ne kadar uzatırsak uzatalım em büyük nedenin maddiyat olduğunu herkes adı gibi biliyor.

Bir sektör kar getiriyorsa,pardon yanlış yazdım bekletilerin üstünde kar getiriyorsa o sektöre girmeli diye bir olgu var bizim ülkemizde.

Bana müracaat eden sektörlerin en başında inşaat sektörü gelmektedir.İnşaat sektöründe olup da ben de sağlık turizmi işi yapmak isteyenlerin sayısı her geçen gibi gittikçe artmaktadır.

Sağlık Turizmi herkesin beklediği gibi çok ama çok yüksek kar marjı yok lakin  saç ekimi gibi,estetik gibi konularda o kadar çok yapanlar olmaya başladı ki bir yerde doyum noktasına ulaşacak ve geriye doğru gitmeye başlayacak.

Örneğin bir zamanlar özellikle Rusya gibi birçok dünya ülkelerinden ülkemize göz ameliyatı olmak için gelenlerin sayılar azimsanmayacak kadar çok oldu ve bu güne gelindiğinde ise parmakla sayılacak kadar az marka kaldı.

İşte sağlık turizmi firmaları da yakın tarihde yok olacaklarını düşünmekteyim.

Peki kimler hangi firmalar sağlık turizminde ayakta kalacak ve yıllardır dünya insanlarına hizmet edecek?

Bu sorunun en önemli cevabı hatta bel kemiği “etik değerlere uyan firmalar…” diyebiliriz.

İnternet reklamlarından gelen her telefonu hasta gözü ile değil müşteri,para kazanılacak bir kişi olarak görenler çok kısa bir süre sonra ayakta kalamayacaklardır.

Bunun karşısında her gelen kişiyi hasta gözü ile görüp hasta memnuniyetini en üst seviyelerde tutan firmalar ise yıllar boyunca ayakta kalacak ve çok iyi kazançlar elde edeceklerdir.

Peki gelecekte de var olabilmek için sağlık turizmine nereden ve nasıl başlamalı:

 

 

Sağlık Turizmine başlamak için önce çok iyi bir strateji belirlemeli

Bunu belirlerken kurumsal bir kimlik yapılmalıdır.

Çok iyi bir dijital pazarlama yapılamalıdır.Konunun uzmanı kişi ya da firmalarla çalışılmalıdır.

Şayet yurtdışı başlantılarınız varsa ki genel de turizm firmaların yurtdışında çok iyi bağlantıları olmaktadır.Onların sadece prestij reklamları verse yeterli olmaktadır.

Satışı bilen çok iyi tercümanlar olmalı.

Sağlık Turizmini öğrenmek satışı çok iyi bilen için çok kısa bir süre olmaktadır.Burada önemli olan hastanın ihtiyacını en iyi şekilde tespit edip sonrasında ülkemizden memnun ayrılmasına vesile olmak hem kendi kurumu için hem de ülkemiz için çok önem arzetmektedir.

İşlemleri yapacak olan çok kurum veya çok iyi doktorlar olmalıdır.

Burada belkide en önemli unsurlardan bir tanesi de etik çalışan kurum veya doktorlardır.Gerçekten gasta memnuniyetini en üst seviyede tutan kurumlar daima kazanmışlardır ve kazamanya devam etmektedirler.

Bunların en üstünde de gerekli olan gerek TÜRSAB belgesini gerekse de Sağlık Turizmi Yetki Belgesini mutlaka alınmalıdır.

 

Öğr.Gör.Gurbet ALTAY

Sağlık Turizmi Strateji ve Marka Danışmanı

https://www.youtube.com/gurbetaltay

https://www.instagram.com/gurbetaltay.com.tr/?hl=tr

http://www.gurbetaltay.com/

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.