MÜCAHİT ASLAN KİMDİR

MÜCAHİT ASLAN

MÜCAHİT ASLAN KİMDİR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.04.2023
A+
A-

 

MÜCAHİT ASLAN KİMDİR..

Mücahit Aslan, Adıyaman’ın Besni ilçesinde Yazıkarakuyu’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini yine Besni ilçesinde tamamladıktan sonra lisans ve yüksek lisans eğitimini Elazığ Fırat Üniversitesi’nde tamamladı. Eğitim hayatını başarıyla tamamladıktan sonra, en sevdiği meslek olan öğretmenliği yapmaya başladı. Ancak, onun gerçek tutkusu müziğe ve şiire olan ilgisiydi. Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Aslan, daha sonra bu şiirleri bestelemeye başladı. İlk olarak, İzollu Memet’e verdiği eserle müzik dünyasına adım atan Aslan, bu eseriyle büyük bir başarı elde etti.
Mücahit Aslan, başarılı performansının ardından Türkçe ve Kürtçe eserlerini bir araya getirerek, en iyi yapan ödüllerini aldı .toplam 400 eserin üstünde eseri okunan Aslan ,son dönemlerde kardeşi cemal Karataş ile yollarını birleştirerek dilden düşmeyen eserlere imza attılar . Bunların birkacından bahsedecek olursak kardeşi Cemal Karataşla ile beraber 
Türkiye’de serxoş mame gibi 20 milyon gibi yarime bir haber salın gibi -20 milyon -anmam onun adını ve bana ne gibi 20 milyon, belamısın başıma -25 milyon gibi -esmere gibi 58 Sanatçının icra ettiği toplam 20 milyon gibi, hadi dön gel şu gönlüme baharlar gelsin gibi yine 20 milyon – nebdesmıne -rındamın gibi milyonları aşan yaklaşık 100 esere imza attı ve bunların milyonluk şarkılar olduğunu ifade etti. Aslan, bu eserleri yazarken insanların gönüldekini kaleme dökme yeteneği sayesinde birçok ödüle layık görüldü.
Eserlerinin Türkiye kadar Avrupa’da da sevilmesi, Aslan için ayrı bir gurur kaynağı. Şarkılarının büyük bir bölümünün Avrupadaki Sanatçılar tarafından  seslendirilmesi ve eserlerinin Arapça ve Hintçeye çevrilmesi, Aslan’ın çalışmalarının ne kadar geniş bir kitleye ulaştığının bir göstergesi.
Sanatçı arkadaşlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek gönül işi bu yolda herkese yardım etmeye hazırız dedi.
Mücahit Aslan, işini severek yaptığı için yolunun daha uzun ve yeni eserlerinin geniş kitlelere ulaşacağından şüphe etmiyor. Ayrıca, şarkılarının ruhunu veren Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanatçılarının da rolünü unutmamalı. Aslan, birlikte daha güçlü olduğumuzu ifade ediyor

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.