İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Adana’daki depreme ilişkin ilk açıklama: Şu ana kadar can ve mal kaybı yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adananın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından son duruma ilişkin bilgi verdi. Saha taramalarının devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, “Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Adana’daki depreme ilişkin ilk açıklama: Şu ana kadar can ve mal kaybı yok
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

Adana‘nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem sonrası kentte büyük panik yaşanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığını söyledi.

“CAN VE MAL KAYBI YOK”

Depremle ilgili son durumu paylaşan Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Saha taramalarının devam ettiğini belirten Yerlikaya, “Bugün saat 08.44’te Adana‘mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE İLLER DE SALLANDI

Adana‘daki deprem Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerde de hissedildi. Sokağa dökülen vatandaşlar deprem nedeniyle büyük panik yaşadı.

VALİ VE BAŞKAN KONUŞTU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı açıklamada “Birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi var” ifadelerini kullandı. Adana Valisi Süleyman Elban da tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, “İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor.” dedi.

Kaynak: / Kemal Karadağ – Güncel İçişleri Bakanı Adana Kozan Güncel Haberler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.