Depremin yıkıp geçtiği Hatay’da felaketin büyüklüğü uydu fotoğraflarına yansıdı

6 Şubatta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay en ağır hasarı alan illerin başında geldi. Kentte taş üstünde taş kalmazken, depremin yarattığı hasar uydu görüntülerinde net şekilde görüldü. Şehirde yıkılan bina sayısının fazlalığı aralık, ocak, şubat ve nisan ayında çekilen uydu görüntülerine yansıdı.

Depremin yıkıp geçtiği Hatay’da felaketin büyüklüğü uydu fotoğraflarına yansıdı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde en ağır hasarı alan illerin başında gelen Hatay‘da felaketin izleri uydu fotoğraflarına yansıdı. Depremden önce ve sonra farklı zamanlarda çekilen uydu fotoğraflarında felaketin şehirde bıraktığı hasar kahretti.

ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır hasara yol açtı. 11 ili vuran depremlerde yaklaşık 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce bina yerle bir oldu.

HATAY’DAKİ AĞIR YIKIM UYDU FOTOĞRAFLARINA YANSIDI

Depremin en ağır hasarı verdiği şehirlerden birisi de Hatay oldu. Taş üstünde taş kalmayan Hatay’da depremin yıkıcı etkisi uydu fotoğraflarına yansıdı. TRT Haber’de yer alan habere göre, depremin öncesi ve sonrasında çekilen uydu görüntüleri yürekleri burktu.

YIKILAN BİNALARDAN GERİYE DEVASA ENKAZ KALDI

Geçtiğimiz senenin aralık ayının yanı sıra ocak, şubat ve nisan ayında çekilen uydu görüntülerinde yıkılan binaların yerlerinde dümdüz bir alan oluştuğu görüldü. Şehirdeki enkazın büyüklüğü uydu görüntülerine net şekilde yansıdı.

RÖNESANS REZİDANS DA UYDU FOTOĞRAFLARINDA

Uydu fotoğraflarında yer alan yapılardan birisi de depremde yıkılan Rönesans Rezidans oldu. Depremin büyüklüğünün etkisi Rönesans Rezidans’ın uydu görüntülerinden görüldü.

Haberler.com / Turan Yiğittekin – Güncel Kahramanmaraş Deprem Hatay Güncel Haberler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.