Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması üzerine gözler maaş zamlarına çevrildi!

Asgari ücret için iki seçenek, memur ve emekliler için yüzde 45lik zam gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması üzerine gözler maaş zamlarına çevrildi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.06.2023
A+
A-

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine sonrası yaptığı açıklama kulisleri hareketlendirirken, milyonlarca çalışanın gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına çevrildi.

 

NE KADAR OLACAK ?

Temmuz ayı yaklaşırken, milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete zam için toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam yapılmasının masada olduğu belirtilirken, kulislerde 2023 asgari ücretin net 11 bin 58 TL (brüt 13 bin 10 lira) olacağı konuşulmaya başlandı. Yine yüzde 18,30 gibi bir enflasyon farkı verilirse asgari ücretin 10 bin 500 TL’ye çıkabileceğinin de seçenekler arasında olduğu iddia edildi.

 

“BİR MİKTAR DAHA ARTIŞ SÖZ KONUSUDUR”

Yüzde 15,26’nın üzerine bir refah payının eklenmesi söz konusu olacaktır. Bir miktar daha artış söz konusu olacaktır. Yoğun bir talep söz konusu hükümet de bu taleplere kayıtsız kalmayacaktır.

 

Öte yandan yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle emekliler gözlerini bir yandan da bayram ikramiyelerine çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine yaptığı açıklama sonrası “Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.